KIELO

AJANKOHTAISTA

4.7.2023

KIELO-HANKE on päättynyt, mutta KIELO-TOIMINTA jatkuu Pohjois-Savon hyvinvointialueen rahoittamana.

Julkaisemme lisätietoa toiminnasta Instagramissa ja Facebookissa.

30.6.2023

KIELO-HANKE PÄÄTTYY 30.6.2023!

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille kuluneesta kolmesta vuodesta! Teidän ansiostanne pääsimme mahdollistamaan nuorille paljon uusia, unohtumattomia kokemuksia 🙂

Suurimmat kiitokset kuuluvat kuitenkin hankkeeseen osallistuneille nuorille – teitä oli paljon, ja oli ilo tutustua jokaiseen teistä!

Ja vaikka Kielo hankkeena päättyy, Intry järjestää luontotoimintaa jatkossakin! Siitä lisätietoa pian 🙂

5.6.2023

Oletko jo päässyt rapsuttelemaan ihanien alpakoiden pehmeitä turkkeja? 🦙🧡

Nyt siihen olisi mahdollisuus!
Lähde mukaan tutustumaan Lumotarhaan ja sen valloittaviin eläimiin!

Mukaan mahtuu 7 ensimmäisenä ilmoittautunutta, joten nappaa paikkasi pian 🙂

25.5.2023

Ilmoittaudu mukaan mukavaa villiyrttipäivään!

Mukaan mahtuu 6 osallistujaa – ilmoittaudu Mialle pian!

Kielo – iloa, eloa ja osallisuutta luonnosta -hanke tarjoaa maksutonta luontotoimintaa 13 – 29-vuotiaille yläsavolaisille nuorille. Hankkeen toiminta-aika on 1.7.2020 – 30.6.2023. Hanketta rahoittaa STEA.

Kielo-hankkeen tavoitteena on luoda monikulttuurisen luontotoiminnan malli ja siten tukea muun muassa maahanmuuttajataustaisten nuorten kotoutumista ja suomen kielen taidon kehittymistä. Lisäksi toiminta pyrkii vähentämään eriarvoisuutta ja vahvistamaan yhteisöllisyyttä luomalla kohtaamispaikan erilaisille ihmisille ja kulttuurien väliselle vuoropuhelulle.

Toimintamme on elämyksellistä, sosiaalipedagogisella näkökulmalla toteutettavaa ryhmämuotoista harrastustoimintaa, joka pyrkii sekä tuomaan mielekästä sisältöä arkeen, että mahdollistamaan osallisuuden kokemuksia.

Tavoitteemme on luontolähtöisin menetelmin:

  • Vahvistaa luontosuhdetta
  • Tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia
  • Tuoda savolainen luonto tutuksi
  • Tukea kaksisuuntaista kototutumista, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja vähentää eriarvioisuutta
  • Mahdollistaa luonnossa liikkumiseen liittyvien taitojen oppimista

Mitä?

Toiminta keskittyy monipuolisesti luonto- ja eläinteemojen ympärille. Kuuntelemme sisällön suunnittelussa aina osallistujien toiveita ja ideoita. Toimintamme pääpaino on viikoittain kokoontuvissa pienryhmissä, joiden ryhmäkoko on max. 6hlö. Lisäksi tarjolla on myös avoimia tapahtumia ja retkipäiviä, joiden kautta voit tulla tutustumaan toimintaan tai nauttimaan luontotoiminnasta matalammalla kynnyksellä. Kesällä ohjelmassa on myös erilaisia kesäleirejä aina päiväleireistä yön yli kestäviin leireihin.

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tai osaamista luonnossa liikkumisesta tai elämistä – opettelemme ja tutustumme yhdessä! Huolehdithan aina paikalle saapuessasi, että olet pukeutunut sään ja toiminnan mukaisesti. Toimintaan osallistuneet ovat vakuutettuja INTRY:n puolesta.

Kenelle?

Toiminta on suunnattu kaikille 13-29 -vuotiaille yläsavolaisille nuorille. Toimintamme on monikulttuurista, eli se on suunnattu sekä kantasuomalaisille, että maahanmuuttajataustaisille nuorille. Tule rohkeasti omana itsenäsi – kiinnostus luontoon ja/tai eläimiin riittää.

Miten pääsen mukaan?

Mikäli haluaisit tulla mukaan viikkoryhmään, tiedustelethan vapaita paikkoja etukäteen sähköpostilla tai puhelimitse. Voit myös sopia ajan, ja tulla tutustumaan toimintaamme ja ohjaajiin.

Facebookista ja Instagramista löydät tuoreimmat kuulumiset sekä tiedotteet esimerkiksi avoimista tapahtumista ja viikkoryhmän ohjelmasta.

Ota rohkeasti yhteyttä!