RYTMITAKOMO2

ETÄRYTÄKKÄ 2020

(Hieman myöhäinen) kiitos ja kumarrus kaikille EtäRytäkässä mukana olleille! Rytmitakomon bändileiri 2020 toteutettiin poikkeusoloissa uudistuneena ja ensimmäistä kertaa etänä nimellä EtäRytäkkä 2020. Rytäkkä avattiin 22.6.2020 ja aiemmin paikallisena toiminut leiri muuttuikin globaaliksi. EtäRytäkkä tarjosi mahdollisuuden osallistua yhteiseen tekemiseen omalta kotisohvalta, mummolasta ja esimerkiksi mökiltä käsin. Pitäisikö jatkossa kenties toimia hybridimallisena? EtäRytäkän aikana aloitimme myös yhteistyön Helsingin Kaunpungin Nuorisotyön kanssa.

Helsinki Unity Music (HUM)

EtäRytäkkä 2020 alusta jäi myös elämään ja sinne voi käydä lataamassa vaikka lempimusiikkiaan tai käydä muuten vaan pyörähtämässä. Syksylle 2020 tai alkuvuoteen 2021 on suunnitteilla jo jatkoa, kenties konsertti joka poikkeusolojen jatkuessa voidaan toteuttaa striimaamalla.

Kiitämme tuesta:

OLVI-Säätiö

ALLI PAASIKIVEN SÄÄTIö https://www.allipaasikivensaatio.com

TAIKE https://www.taike.fi/fi/etusivu

BÄNDILEIRI 2020: ETÄRYTÄKKÄ

EtäRytäkkään voi tulla vauhdista mukaan missä vaiheessa viikkoa tahansa. 🎧😎 Linkki palvelimelle: https://discord.gg/vg4KXtt

INTRYn musiikkipaja Rytmitakomon kolmas bändileiri goes virtual 23. – 26.6.2020! EtäRytäkkään voi osallistua kuka tahansa musiikista tai äänimaiseman luomisesta kiinnostunut nuori. Rytäkässä opetellaan yhdessä musiikin soittoa ja äänittämistä verkon välityksellä ja kasataan äänitteistä mosaiikkimaisesti äänimaisema- ja musiikkiteoksia.

Palvelimella voi myös keskustella sanoituksista ja jakaa halutessa omiaan. Osallistumiseen tarvitset vain:

– soittimen (poikkeuksena äänimaiseman ja lyriikoiden tekeminen) – älypuhelimen/tietokoneen

– Discord -sovelluksen

Ota yhteyttä, jos sinulla ei ole mahdollisuutta johonkin näistä tai jos tarvitset apua esim. Discord -sovelluksen asentamiseen ja käyttöön.

BÄNDILEIRI 2019

INTRYn musiikkipaja Rytmitakomon bändileiri vol 2.! Leiri järjestettiin tänä vuonna Koljonvirran leirintäalueella juhannuksen jälkeisenä viikkona ti – pe 25. – 28.6.2019. Leiri oli suunnattu n. 13 – 25 vuotiaille soittamisesta kiinnostuneille nuorille. Ohjelma piti sisällään kappaleiden opettelua, yhteissoittoa sekä rentoa meininkiä ja yhdessäoloa. Bändileiri huipentui loppukonserttiin. Mukaan mahtui noin 10 – 15 nuorta.

Ohjaajina leirillä toimi Tero Kaunisvuo, Mikko Patama, Pekka Tikkanen ja Cristian Koitla.

Leirin aikaan Koljonvirralla nähtiin myös taidetyöpajoja! TI 25.6. Graffitipaja, KE 26.6. Bändilogo- ja pinssipaja, TO 27.6. T-paita- ja julistepaja sekä PE 28.6. Valokuvailmaisupaja.

Rytmitakomo on kaikille nuorille avointa musiikkipajatoimintaa.

Tavoitteena on luoda nuorille keikkamahdollisuuksia, järjestää tapahtumia, musaklinikoita sekä vain toimia musiikin parissa.

Teemme myös yhteistyötä Jyväskylä Rock Academyn kanssa bändivaihdon merkeissä.

STUDIO

Rytmitakomo tarjoaa myös mahdollisuuden äänittää omaa musiikkia edullisesti. Studio löytyy Iisalmen Nuorison Tuki ry:n kellarista, Kivirannantie 32, 74130 Iisalmi.

Laitteet

Tarkkaamossa on äänityskoneena Apple Mac Pro, johon on asennettuna Logic Pro X- äänitysohjelma.

Kuuntelusta vastaa KRK Rokit5- lähikenttämonitorit ja kaiken keskuksena on Focusrite Saffire Pro 40, jonka kaverina Focusrite TwinTrack Pro ja Presonus D8. Yhteensä 16 sisääntulokanavaa.

Soittotilasta puolestaan löytyy kaikki perusbändisoittimet; Premierin rumpusetti, Fender Squier jazz-basso, Epiphone Les Paul Standard- sähkökitara ja Yamaha PSREW 400- koskettimet. Bassovahvistimena Fender Rumble ja kitaralla Bossin Katana 100. Kaksi Sennheiser laulumikkiä ja PA- laitteet.

Seuraa Rytmitakomoa Instagramissa! @rytmitakomo

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Tervetuloa tutustumaan. Kysy lisää puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä paikan päällä!

Cristian Koitla, Rytmitakomo Puh. 050 409 0203 cristian.koitla@intry.fi