MENNEET HANKKEET

DIAGNOOSINA NUORUUSAloitimme 1.12.2017 kaksivuotisen ESR-hankkeen. Järjestämme ryhmätoimintaa alle 29-vuotiaille nuorille. Ryhmä tarjoaa nuorille ryhmämuotoista sosiaalista kuntoutusta. Sosiaalisella kuntoutuksella halutaan parantaa nuoren kykyä selviytyä arkipäivän toiminnoista ja vuorovaikutussuhteista sekä vahvistaa yhteiskunnallista osallisuutta. (SHL 17§)   

Ryhmä kokoontuu Iisalmen Nuorison Tuki ry:n tiloissa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-13 kolmen kuukauden jaksoissa. Ennen ryhmää sekä sen aikana nuori saa myös yksilöohjausta. Tavoitteena on ryhmän päättyessä, että jokaisella on oma jatkopolku.  
 
Ryhmät 2019
 
8.1.-28.3.2019
2.4.-20.6.2019
6.8.-24.10.2019
 
Nuorten (iältään 18-28 vuotta) palautetta aiemmista ryhmistä:  
”Tekemistä ja sisältöä päiviin ja rytmiä arkeen”  
”Opin muiden avulla itsestä uusia asioita, opin olemaan aktiivisempi.”  
”Ryhmä antoi itsevarmuutta ja sain olla oma itseni. Nyt on helpompi olla muiden seurassa ja lähteä kotoa.”  
”Onnistuin siinä, että uskalsin lähteä tuntemattomien kanssa ryhmään. Opin itsestäni että se onnistuu ja pystyn olemaan vieraiden kanssa”.  
 
”Pääsin pois omasta kuplasta, näki että on toisenlaisia todellisuuksia. Eniten antoivat toiset ihmiset.”
”Sain olla oma itseni ja ryhmässä oli turvallinen olo. Ihana, kun kuulin etten ole ainoa jolla on ahdistusta! Surullista, että vasta nyt löytyi vertaisryhmä, mutta toisaalta nyt löytyi. Ohjatussa liikunnassa löysin fyysisen puolen itsestäni ja liikunnan ilon ensimmäistä kertaa vuosiin. Nyt minusta tuntuu, että minä oon minä.”
 
Nuoret ovat ohjautuneet tähän mennessä mm. etsivän nuorisotyön, aikuissosiaalityön ja mielenterveyspalveluiden kautta sekä omien kavereiden suosituksesta.  
 
Hankkeen aikana ryhmään osallistuminen on maksutonta ja osallistujat on vakuutettu toiminnan aikana.  
 
Jos haluat tietää lisää  toiminnasta tai ohjata nuoren ryhmään, ota yhteyttä!

Ryhmänohjaajat:

ELOSSA2020!

Elossa2020!- hankkeessa hypätään toimimaan verkossa poikkeusolojen aikana.
Luvassa kokkailuliveä, ulkoilua, pelejä, visailua, liikuntaa ja kaikkea siltä ja tältä väliltä. Toiminnan pääpaikkana discord, josta lähdetään milloin mihinkin suuntaan toimimaan,rajoitustuten kevennyttyä myös  kasvotusten kohtaamiset lisääntyvät.
Toiminta on tarkoitettu 15-29 vuotiaille nuorille ympäri ylä-savoa.