TYÖPAJATOIMINTA

Työpajalla työskennellään ennalta sovituilla työpisteillä osallistujan omien toiveiden mukaan. Työpajatuotteiden valmistuksen ja muiden varsinaisten työtehtävien lisäksi toimintaan kuuluu ruoanlaitto yhdessä, tutustumiskäynnit mm. yrityksiin ja oppilaitoksiin, ryhmätoiminta ja retket, työpajan siivous sekä kilpikonnien hoitaminen. Työpajatoiminnassa pääsee testaamaan erilaisia kädentaitoja tai tietotekniikan parissa työskentelyä. Toimintaan osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta.

Pehmola & taidepaja

Pehmolan eli pehmeiden materiaalien työpajan tehtäviin kuuluu erilaiset käsityöt kuten virkkaus, neulonta ja ompelu. Taidepajalla koristemaalataan työpajatuotteita ja luodaan taidetta hyödyntäen erilaisia tekniikoita. Työtehtäviin kuuluu myös askartelutyöt esimerkiksi kausittain (joulu, ystävänpäivä tms.) sekä tuunaukset kuten mm. kutistemuovi tai korujen ja avaimenperien valmistus. Työtehtäviin voi kuulua myös hyöty- ja koristekasvien kasvattamista sekä hoitamista.

Puupaja

Puupajan työtehtäviin kuuluu erilaisten työpajatuotteiden valmistus sisältäen mm. suunnittelua, hiontaa, kasaamista ja pintakäsittelyä. Tuotteiden lisäksi työhön voi kuulua tuotekehittelyä, asiakastöiden tekemistä, vanhojen kalusteiden tuunaamista ja omien projektien parissa työskentelyä.

Mediapaja

Mediapajalla pääset työskentelemään mm. kuvankäsittelyn, valo- ja videokuvaamisen, videoeditoinnin, mallintamisen, 3D -tulostamisen, tietotekniikan sekä monenlaisten projektien parissa. Perustyötehtävien lisäksi voimme suunnitella ja toteuttaa erilaisia projekteja osallistujan oman mielenkiinnon ja harrastuneisuuden mukaan.

MITEN TYÖPAJALLE PÄÄSEE?

Kuntouttava työtoiminta ja sosiaalinen kuntoutus

INTRY järjestää kuntouttavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta 16 – 29 – vuotiaille nuorille. Palveluissa työaika ja tavoitteet on räätälöitävissä jokaisen omien tarpeiden mukaan.

1. Ole yhteydessä te-palveluiden tai sosiaalihuollon omatyöntekijään mahdollisuuksistasi päästä toimintaan

2. Tulkaa tutustumaan työpajalle

3. Sovitaan yhdessä jakson sisältö, kesto ja muut tarvittavat tiedot

Oppilaitosyhteistyö

Toisen asteen opiskelijalla on mahdollisuus päästä työpajajaksolle, jos se on opintojen kannalta tarpeen. Voit kysyä lisää opinto-ohjaajaltasi.

Harjoittelijat

Lähetä sähköpostia osoitteeseen petri.karhu@intry.fi otsikolla ”Harjoittelu”. Kerro harjoittelun ajankohta, sisältö ja tiedot itsestäsi.

Jos etsit TET-paikkaa, ota yhteyttä Sari Niskaseen tai Cristian Koitlaan.

Tutustumaan työpajalle

Työpajalle voi aina tulla tutustumaan joko yksin tai yhdessä. Sovithan tutustumisen etukäteen.